Menu

ZORGGROEP TER WEEL ONDERNEEMT

De zorg maakt een grote verandering door. Ouderen blijven langer thuis wonen en hebben behoefte aan meer zelfzorg en eigen regie. Flexibiliteit, creativiteit en risico’s durven nemen worden belangrijke drijfveren. Zorggroep Ter Weel gaat verbindend ondernemen om er voor te zorgen dat  haar zorg- en dienstenaanbod aansluit op de (zorg)eisen van deze tijd.  Dit voor cliënten die verblijven in de woonzorgcentra en voor zelfstandig wonende ouderen. Zij kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een maaltijd of zorg aan huis of deelname aan activiteiten. De negen woonzorgcentra van Zorggroep Ter Weel in Goes en Reimerswaal zijn gastvrije ontmoetingscentra. De deuren staan open voor wijk- en dorpsbewoners.  Ook staan de deuren open voor medewerkers die zelf initiatief nemen, kennis willen delen en willen leren van ervaringen. Ben jij die ondernemende medewerker 2.0?  

Vrijwilligers voor Randhof gezocht

Voor het vrijwilligersteam van ons woonzorgcentrum Randhof te Goes, zijn wij per direct op zoek naar vrijwilligers (diverse mogelijkheden)

WELKE VRIJWILLIGERS ZOEKEN WE?

Vrijwilligers om te koken en bakken
Heel Randhof bakt! Voor onze somatische afdeling binnen woonzorgcentrum Randhof te Goes zoeken we vrijwilligers die samen met onze cliënten willen koken en bakken. Voor zover mogelijk bereid je samen met de cliënten de maaltijd of bakactiviteit voor, waarna je samen de maaltijd kookt. Dit doe je in de huiskamer van de kleinschalige woonvormen. Belangrijk is de beleving om het samen te doen. Weer lekker de geur van eten koken op de huiskamer. Kleine moeite, groot plezier, voor allen!  Dag(en) en tijden in overleg.

Fietsvrijwilligers 
Geniet u ook zo van fietsen in de vrije natuur? Uit onderzoek is gebleken dat cliënten van een verpleeg – of verzorgingshuis gemiddeld maar 6 minuten per maand buiten komen. Een goede reden voor Ter Weel om op zoek te gaan naar vrijwilligers, die het leuk vinden om regelmatig met een cliënt te fietsen op de duofiets. De duo fiets heeft elektrische ondersteuning om het fietsen te vergemakkelijken. De cliënt is dan weer eens lekker buiten, kan genieten van de natuur en de omgeving en heeft even een ander praatje.

In onze huizen wonen veel cliënten die afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator en dus een begeleider nodig hebben om even naar buiten te gaan. De groep cliënten die graag wil fietsen wordt steeds groter en daarom komen we graag in contact met enthousiaste fietsvrijwilligers. Onze cliënten zijn blij met een behulpzame, vriendelijke vrijwilliger die affiniteit heeft met ouderen.

Vrijwilligers voor diverse activiteiten
Voor onze afdelingen binnen woonzorgcentrum Randhof te Goes zoeken we vrijwilligers die kunnen helpen bij verschillende activiteiten, zoals cliënten ophalen voor activiteiten in het restaurant. Assisteren bij bijv. bingo, muziek, koor, bloemschikken enz. Er komt maandelijks een krantje uit waarin de activiteiten staan. U kunt aangeven bij wat, wanneer  u wilt helpen.

Vrijwilligers voor op de rolstoelbus
We zijn op zoek naar vrijwillige chauffeurs die willen rijden op de rolstoelbus van Zorggroep Ter Weel. Denk hierbij aan een uitje of rondrit voor de cliënten. Tijdens uw werkzaamheden wordt u begeleid door medevrijwilligers en/of medewerkers van Zorggroep Ter Weel.

Persoonlijk vrijwilliger
Voor onze cliënten zoeken we een persoonlijk vrijwillig(st)er die een wekelijks bezoek aan een cliënt kan brengen. Ieder mens vindt het fijn dat er iemand is die even tijd heeft voor een ander. Met een gesprekje, een kopje koffie, een boodschap of een wandeling brengt u een cliënt een moment van sfeer en gezelligheid. Kleine moeite, groot plezier, voor beide!  Dag en tijd in overleg.

JOUW BAGAGE

Ben jij de gastvrije, proactieve, geduldige, gezellige, respectvolle en flexibele vrijwilliger die we zoeken? Heb je affiniteit met onze doelgroep en cliënten? Ben je fysiek in staat om de cliënten in een rolstoel te halen en te begeleiden?
Meld je dan nu aan!

WIJ BIEDEN

- Vrijwilligerswerk in een bijzondere omgeving
- Een gezellig team van vrijwilligers en collega’s
- De mogelijkheid om een vaste dagen in te vullen
- Reiskostenvergoeding

HERKEN JE JEZELF?

Kijk snel op onze website http://www.terweel.nl/vacatures of neem contact op met Lia Traas, coördinator vrijwilligers en welzijn. telnr  06-21145810  of per mail: lia.traas@terweel.nl Algemene informatie over Ter Weel vind je op www.terweel.nl.

Overig

Type functie

Contactpersoon vacature

OVERIGE GEGEVENS

Deze vacature verschijnt in- en extern tegelijk. Re-integratie kandidaten en/of herplaatsingskandidaten vanuit het sociaal plan kunnen bij voorrang geplaatst worden op deze vacature. Algemene informatie over Zorggroep Ter Weel vind je op www.terweel.nl

Acties